Wat te doen in geval van overlijden?

Als een dierbare overlijdt, verwacht of onverwacht, moet het één en ander worden geregeld. Direct na het overlijden zijn met name twee zaken van belang

  • dat een (huis)arts het overlijden vaststel
  • dat u contact opneemt met een uitvaartverzorger

 

Esther van Harlingen en Kim Pors van De Vlinder Uitvaartverzorging zijn dag en nacht bereikbaar op 06 - 222 811 58 of 06 - 218 835 44

 

De (huis)arts onderzoekt de overledene om vast te kunnen stellen of deze op een natuurlijk manier is overleden. Als dat het geval is, zal de arts een A- en B-formulier invullen. Deze formulieren zijn belangrijk, de uitvaartverzorger heeft deze nodig om later aangifte van overlijden te kunnen doen bij de Gemeente.

 

U heeft altijd het recht om een uitvaartverzorger naar keuze te benaderen, ongeacht de maatschappij waar een eventuele uitvaartverzekering is afgesloten. Esther van Harlingen en Kim Pors van De Vlinder Uitvaartverzorging zijn dag en nacht bereikbaar op 06 - 222 811 58.

 

Wij komen zo snel mogelijk naar u toe, zodat wij bij u thuis de eerste zaken omtrent de uitvaart met u en eventuele andere nabestaanden kunnen bespreken. We zullen het onder andere hebben over de laatste verzorging, begraven of cremeren, wel/niet thuis opbaren, de datum van de uitvaart, de kist, de kaart en alle andere zaken die voor u van belang zijn.

 

Op basis van deze eerste gegevens zullen wij een kostenbegroting maken, zodat u snel een financieel overzicht heeft.

 

Wij komen niet alleen om te regelen.

 

Wij komen niet alleen om te regelen. Tijdens ons bezoek zijn wij ook geÏnteresseerd in de omstandigheden omtrent het overlijden, zijn we nieuwsgierig naar wat voor persoon de overledene was en voelen we ons betrokken bij wat de overledene voor u en de andere nabestaanden heeft betekend. Alles mag ter sprake komen. Het helpt ons om u en de overledene beter te leren kennen. Hoe meer wij weten, hoe beter wij u kunnen adviseren en hoe persoonlijker wij de uitvaart met u kunnen vormgeven.