Wij zijn altijd bereikbaar 06 - 22 28 11 58 ook 's nachts

WAT TE DOEN IN GEVAL VAN OVERLIJDEN?

Als een dierbare overlijdt, neem dan vooral de tijd die u nodig heeft. Natuurlijk moet er van alles geregeld worden, maar wij vinden het heel belangrijk dat dit in uw tempo gaat. Zodra u daar klaar voor bent, zijn met name twee zaken van belang

  • dat u contact opneemt met een (huis)arts
  • dat u contact opneemt met een uitvaartverzorger

De (huis)arts onderzoekt de overledene om vast te kunnen stellen of deze op een natuurlijke manier is overleden. Als dat het geval is, zal de arts een A- en B-formulier invullen. Deze formulieren zijn belangrijk, de uitvaartverzorger heeft deze nodig om later aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente.

 

VRIJE KEUZE

U heeft altijd het recht om een uitvaartverzorger naar keuze te benaderen, ongeacht de maatschappij waar een eventuele uitvaartverzekering is afgesloten.

 

TRANSPARANT

Wij komen zo snel mogelijk naar u toe, zodat wij bij u thuis de eerste zaken omtrent de uitvaart met u en eventuele andere nabestaanden kunnen bespreken. We zullen het onder andere hebben over de laatste verzorging, begraven of cremeren, wel/niet thuis opbaren, de datum van de uitvaart, de kist, de kaart en alle andere zaken die voor u van belang zijn. Op basis van deze eerste gegevens zullen wij een kostenbegroting maken, zodat u snel een financieel overzicht heeft.

 

PERSOONLIJK

Wij komen niet alleen om te regelen. Tijdens ons bezoek zijn wij ook geïnteresseerd in de omstandigheden omtrent het overlijden, zijn we nieuwsgierig naar wat voor persoon de overledene was en voelen we ons betrokken bij wat de overledene voor u en de andere nabestaanden heeft betekend. Alles mag ter sprake komen. Het helpt ons om u en de overledene beter te leren kennen. Hoe meer wij weten, hoe beter wij u kunnen adviseren en hoe persoonlijker wij de uitvaart met u kunnen vormgeven.