Uitvaartvervoer

Fotografie Soll Created Schiedam
Fotografie Soll Created Schiedam

Rouwvervoer/volgauto's

U kunt van divers rouwvervoer gebruik maken zoals:

De auto's in diverse kleuren mogelijk: zwart, grijs, wit en rood (op aanvraag andere kleuren mogelijk).

Kinderrouwauto.

Uniek in Nederland is de kinderrouwauto. Speciaal voor de uitvaart van een kind hebben wij een kinderrouwauto gebouwd.

Een roomwitte Fiat 500. De auto is verlengd maar zonder concessies te doen aan de uitstraling. Het is nog steeds een "lieve" auto.

 

U kunt desgewest zelf de kinderrouwauto besturen. Op deze manier kunnen we op een passende manier een kind begeleiden naar de laatste rustplaats.

 

Zie ook: www.kinderrouwauto.nl

 

Uitvaartbus

 

 

Faciliteiten
De uitvaartbus beschikt over 22 zitplaatsen en twee rolstoelplaatsen, inclusief een pantry. Getinte ramen in de bus staan garant voor de privacy van nabestaanden. Naast een toilet en airconditioning, is er een lift voor rolstoelgebruikers. In de bus is een audio-/video-installatie aanwezig. Ook bestaat de mogelijkheid in de bus afscheid te nemen van de overledene. Een luifel aan de buitenkant biedt beschutting aan belangstellenden wanneer de weersomstandigheden daar om vragen. In het achterste deel van de bus wordt de kist met de overledene opgebaard.

Motor met zijspan

 

De echte Harley Davidson-rijders kunnen zelfs na hun overlijden met hun geliefde vervoermiddel naar hun laatste rustplaats worden gereden. Er is een Harley Davidson motor beschikbaar waarbij de kist op het zijspan wordt geplaatst. Het is een unieke manier van rouwvervoer waarbij die deze laatste wens in vervulling kan gaan. De Harley Davidson motor is te leveren met chauffeur, wat mogelijkheden biedt voor niet-motorrijders.

 

 

 

Rouwkoets

Onze stalhouderij is gespecialiseerd in exclusieve antieke rouwkoetsen en volgrijtuigen. Onze Stalhouderij kenmerkt zich door het gebruik van prachtige gitzwarte Friese paarden en alleen in uitmuntende staat verkerende rijtuigen die in stijl en kleur altijd de perfecte eenheid vormen.

Alle rijtuigen worden standaard met twee paarden aangespannen. Meerspannen zijn uiteraard ook mogelijk.

Een van de pronkstukken uit onze collectie is een onlangs geheel gerestaureerde zwarte Hollandse rouwkoets. Uiteraard geheel compleet met statiebok, een viertal schitterende antieke lantaarns, prachtig houtsnijwerk, en statige rouwgordijnen ronddom. 

Deze bijzondere rouwkoets kan met zowel twee als vier paarden worden gereden. 

De attente, ervaren, en onberispelijk geklede voorlopers, en koetsiers, zullen U tijdens Uw opdracht terzijde staan  en completeren het stijlvolle en chique geheel.

Indien gewenst kunnen de uitstekend verzorgde Friese paarden geheel volgens de etiquette “gekleed gaan” onder kappen en dekkleden.  Zij zullen de opdracht stapvoets uitvoeren.