Keuze begraafplaats

Crematorium en begraafplaats Schiedam

Yardenhuis Beukenhof ligt aan de rand van Schiedam in het rustige en bosrijke Beukenhof. De rustige omgeving en de warme en eigentijdse inrichting maken dit tot een bijzondere plek om afscheid te nemen en te herdenken. Yardenhuis Beukenhof beschikt over:

 • Begraafplaats en gedenkpark
 • Mogelijkheden voor opbaren, familiebezoek en condoleance
 • Familiekamer voor nabestaanden
 • Aula met 140 zitplaatsen en capaciteit voor 200 belangstellenden
 • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de crematieruimte
 • Uitgebreide cateringmogelijkheden
 • Avondplechtigheden zijn mogelijk
 • De Koffiehoek; vroege ontvangst, napraten, rustpunt tijdens bezoek
 • De mooie, parkachtige begraafplaats Beukenhof, aan de rand van Schiedam, biedt de nieuwe begraafvorm: 'algemeen één-diep'. Deze vorm tussen onder- en bovengronds begraven, komt vooral in zuidelijke landen al veel voor en biedt een goed alternatief voor mensen die geen particulier graf willen, maar wel meer inspraak in de grootte en vorm van het grafmonument.

  "Deze vorm is voor nabestaanden ook een middenweg tussen particulier en algemeen begraven. Net als bij een gewoon algemeen graf is de grafrust termijn 15 jaar. In tegenstelling tot bij particuliere graven, kan deze niet verlengd worden. Het grote verschil met een gewoon algemeen graf is dat in dit graf slechts 1 persoon wordt begraven", aldus Henk Kroon, locatiemanager Beukenhof bij Yarden.

  Grote keuzevrijheid

  Omdat het graf niet met onbekenden gedeeld wordt, hebben de nabestaanden grote keuzevrijheid in de afmetingen en vorm van het monument. Henk Kroon: "Mensen kunnen zelf een plek op deze akker uitkiezen. We komen zo op meerdere manieren tegemoet aan de groeiende wens van nabestaanden om het afscheid van hun dierbare op een persoonlijke manier in te vullen."

  Kosten

  Voor deze vorm van begraven geldt een passende tariefstelling, die het midden houdt tussen de kosten voor een algemeen en een particulier graf. De nieuwe algemene graven liggen op een aparte akker van de begraafplaats. Binnen een betonnen omranding is hier een schone grondlaag aangebrach. Het grafonderhoud en het gebruik (binnen standaardtijden) van de aula en condoleanceruimte zijn in dit tarief inbegrepen.


Begraven

Zoveel mensen, zoveel uitvaartwensen. Op denken we graag met u mee om de wensen van overledenen en nabestaanden mogelijk te maken.

Op R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius is er voldoende ruimte voor een algemeen graf of voor een particulier graf op de locatie van uw keuze.

Voorafgaand aan de begrafenis is het mogelijk om een viering te houden in de kapel ‘Heilige Maria der Engelen’. Alles is aanwezig voor een katholieke uitvaartdienst, maar u kunt de plechtigheid ook laten begeleiden door een andere geestelijke, familieleden of vrienden. Er is ruimte voor persoonlijke invulling en (live-)muziek.

Bij het begraven zelf kunt u ervoor kiezen om de kist op het graf te laten staan of om de kist te laten dalen. Op de begraafplaats gebruiken we geen lift, maar gaat het dalen nog traditioneel met touwen.

Na afloop kunt u ervoor kiezen gebruik te maken van onze condoleanceruimte. In principe is alles mogelijk, van cake tot high tea, van broodjes ham en kaas tot luxe borrelgarnituur.

Meteen na de begrafenis plaatst een naambordje op het graf, dat zes maanden blijft staan. Dat geeft u de tijd om te beslissen over een permanent grafmonument. Er is grote vrijheid in grafmonumenten. U kunt uw grafmonument een eigen identiteit meegeven in vorm en materiaal. R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius staat open voor bijzondere grafmonumenten. Ook een eigen grafkapel of mausoleum behoort tot de mogelijkheden.

Begraafplaats Emaus Vlaardingen

 

Misschien is dit wel een vreemde begroeting, welkom op een begraafplaats daar kom je toch liever niet. Maar Emaus is niet alleen een plaats waar duizenden Vlaardingers liggen begraven, het is ook naast het oude Hof, het Oranjepark, de Broekpolder en het vele stadse groen, een van de mooiste groene plekken van onze stad.
Begraafplaats Emaus ligt midden in onze stad te midden van doorgaande wegen en de Vlaardingse vaart. Desondanks heerst er op Emaus een rust waar je de drukte van de stad achter je kunt laten. Een grote verscheidenheid aan grafmonumenten, en ook de lommerrijke plekken maakt een wandeling op Emaus zeer de moeite waard.

 Begraven

Op de begraafplaats komt u algemene grafakkers, katholieke grafakkers tegen en op sommige begraafplaatsen ook islamitische grafakkers.
Voor kinderen zijn er speciale kinderakkertjes op de begraafplaats.
 

 Familiegraf
In een familiegraf worden drie familie leden begraven.
Een familiegraf wordt uitgegeven voor twintig  jaar. Deze kan na twintig jaar met telkens tien jaar worden verlengd. Vaak kan dit door de rechthebbende van het graf worden gedaan, diegene mag ook bepalen wie er in het graf mag worden begraven. Op en aantal begraafplaatsen is het mogelijk om bij leven al een plekje uit te zoeken. De begraafplaats adviseert u graag over de mogelijkheden op de begraafplaats van uw keuze.

 

 Algemeen graf
In een algemeen graf worden ook drie overledenen begraven.
Deze overledene zijn geen verwante van elkaar, er wordt begraven op binnenkomst. U kunt hier ook geen eigen plekje uitzoeken. De wettelijke grafrust is vastgesteld op tien jaar, maar het algemene graf blijft tussen de tien en vijftien jaar instant.

 Het algemene graf kan niet worden verlengd, zoals bij het familiegraf.