Wij zijn altijd bereikbaar 06 - 22 28 11 58 ook 's nachts

WAT TE DOEN IN GEVAL VAN OVERLIJDEN?

Als een dierbare overlijdt, neem dan vooral de tijd die u nodig heeft. Natuurlijk moet er van alles geregeld worden, maar wij vinden het heel belangrijk dat dit in uw tempo gaat. Zodra u daar klaar voor bent, zijn met name twee zaken van belang

  • dat u contact opneemt met een (huis)arts
  • dat u contact opneemt met een uitvaartverzorger

De (huis)arts onderzoekt de overledene om vast te kunnen stellen of deze op een natuurlijke manier is overleden. Als dat het geval is, zal de arts een A- en B-formulier invullen. Deze formulieren zijn belangrijk, de uitvaartverzorger heeft deze nodig om later aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente.

 

VRIJE KEUZE

U heeft altijd het recht om een uitvaartverzorger naar keuze te benaderen, ongeacht de maatschappij waar een eventuele uitvaartverzekering is afgesloten.

 

HOE GAAN WIJ TE WERK TIJDENS HET CORONAVIRUS

Normaal gesproken komen wij zo snel mogelijk naar u toe, zodat wij bij u thuis alle details omtrent de uitvaart kunnen bespreken. Zo lang het Coronavirus heerst, zijn wij echter genoodzaakt onze werkwijze aan te passen. Voordat wij naar u toe komen, zullen wij u de volgende vragen stellen:

  • Met hoeveel mensen bent u aanwezig bij de overledene?
  • Zijn er mensen bij de overledene die verkouden zijn, niezen of hoesten?
  • Zijn er mensen bij de overledene die grieperig zijn of koorts hebben?

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen, zullen wij afspraken met u maken over de laatste verzorging en het overbrengen van de overledene. 

 

Ook zullen wij afstemmen op welke wijze wij met elkaar de overige uitvaartwensen kunnen bespreken. Uitgangspunt is uiteraard dat wij samen met u een afscheid organiseren dat het beste aansluit bij de wensen van de overledene en de nabestaanden, maar wat ook voldoet aan de huidige geldende richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat wij onze verantwoordelijkheid nemen en het fysieke contact zullen beperken. Details die we normaal gesproken in huiselijk kring bespreken, zullen we nu wellicht telefonisch met u bespreken. Uiteraard ontvangt u op basis van deze gesprekken een kostenbegroting, zodat u snel een financieel overzicht heeft. 

 

PERSOONLIJK

Ook nu, of misschien wel juist nu, zijn wij geïnteresseerd in de omstandigheden omtrent het overlijden, zijn we nieuwsgierig naar wat voor persoon de overledene was en voelen we ons betrokken bij wat de overledene voor u en de andere nabestaanden heeft betekend. Alles mag ter sprake komen. Het helpt ons om u en de overledene beter te leren kennen. Hoe meer wij weten, hoe beter wij u kunnen adviseren en hoe persoonlijker wij de uitvaart met u kunnen vormgeven.