Opbaren of uitvaartcentrum

Als iemand overleden is, is het belangrijk dat het lichaam gekoeld wordt. Dit kan op diverse manieren en op verschillende locaties. Wat handig is, is afhankelijk van uw wensen. Daarom is één van de eerste dingen die we met elkaar bespreken of u uw dierbare thuis op wilt baren of wilt laten overbrengen naar een rouwcentrum.

 

THUIS OPBAREN

Sommige mensen vinden het fijn hun dierbare zo lang mogelijk bij zich te houden. Met een thuisopbaring kunt u op elk moment van de dag bij uw dierbare zijn in uw eigen vertrouwde omgeving.

 

Thuis opbaren is bijna altijd mogelijk. De overledene kan op een eigen bed of op een speciale opbaarplank gelegd worden. De opbaarplank plaatsen wij op een schaarwagen die we afwerken met een rok. In beide gevallen zal de overledene op een koelplaat komen te liggen die we netjes afdekken met een laken. Als het erg warm is, kunnen we aanvullend een mobiele airco plaatsen om de temperatuur te verlagen.

 

Als u ervoor kiest uw dierbare thuis op te baren dan zal Esther of Kim dagelijks langskomen om de conditie van het lichaam van de overleden te controleren.

 

UITVAARTCENTRUM

Als thuis opbaren niet mogelijk is of als deze mogelijkheid niet bij u past, dan kunnen wij de overledene over laten brengen naar een uitvaartcentrum. Mocht u voor de uitvaart graag tijd willen doorbrengen bij uw dierbare dan is dat natuurlijk mogelijk. U geeft dan tijdig bij Esther of Kim aan dat u de overledene graag wilt zien, zodat wij hiervoor een afspraak kunnen maken bij het uitvaartcentrum.

 

Mocht u voor de uitvaart een aparte condoleancemoment willen, dan kunnen wij dat uiteraard verzorgen.