Begraven

Als u uw dierbare wilt begraven zijn er diverse mogelijkheden. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk te weten wat de verschillen zijn. Een begraafplaats is vaak ingedeeld in verschillende grafakkers.

 

ALGEMEEN GRAF

Op de akkers voor algemene graven worden de overledene in een door de begraafplaats toegewezen graf begraven. Een algemeen graf kan uit diverse lagen bestaan, voor één, twee of drie personen. Hoe diep er wordt begraven verschilt per begraafplaats. De overledene deelt het graf dus met onbekenden. De beschikbare ruimte op het graf voor het plaatsen van een gedenksteen moet ook gedeeld worden met anderen en is vaak aan strenge regels gebonden. De grafrust van een algemeen graf verschilt per begraafplaats, maar is altijd minimaal 10 jaar.

 

EIGEN GRAF OF FAMILIEGRAF

Op de akkers voor particuliere graven wordt iedereen begraven met een eigen graf of familiegraf. Binnen de akker mag zelf een locatie worden uitgezocht. Een eigen graf kan voor één of meerdere personen worden gereserveerd. Ook eigen- of familiegraven worden voor minimaal 10 jaar uitgegeven, maar 15, 20 of 30 jaar kan ook. Dit verschilt per begraafplaats. Als de grafrust van een eigen graf verlopen is, is het vaak mogelijk dit te verlengen.

Op een eigen graf heeft u meer vrijheid voor het plaatsen van een gedenksteen.

 

ZOVEEL MENSEN, ZOVEEL WENSEN

De Nederlandse bevolking bestaat uit een mix van diverse nationaliteiten en natuurlijk is dat ook terug te zien op de begraafplaatsen.  De mogelijkheden per begraafplaats verschillen. Zo zijn er begraafplaatsen die naast algemene akkers, ook Rooms-katholieke, diverse Islamitische en Chinese akkers hebben.

Daarnaast beschikken sommige begraafplaatsen over een Feyenoordvak of gedeeltes waar natuurlijk begraven mogelijk is. Mocht u specifieke wensen hebben dan kunnen wij per begraafplaats de mogelijkheden voor u in kaart brengen. 

 

WERKGEBIED

De Vlinder Uitvaartverzorging verzorgt met name uitvaarten in Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam-Zuid, maar ook buiten deze regio zijn wij u graag van dienst.