Kisten, opbaarplanken en wikkeldoeken

UITVAARTKISTEN

Om in Nederland een overledene te mogen vervoeren, is het verplicht de overledene af te dekken. Vaak wordt daarvoor een houten uitvaartkist gebruikt. Wij merken dat veel mensen de kist zien als een praktische noodzakelijkheid. Meestal wordt dan ook gekozen voor een net en betaalbaar basismodel. Bij De Vlinder Uitvaartverzorging is dat een kist van massief populieren hout afgewerkt met een rustiek eiken laagje. Dit laatste laagje is te verkrijgen in diverse afwerking, waarbij valt te denken aan bijvoorbeeld een with was of een grey wash.  

 

Kisten van andere materialen zijn natuurlijk ook mogelijk. Zo zijn er robuuste kisten gemaakt van steigerhout of waar de boomschors nog zichtbaar is. Er zijn ook kisten met ronde vormen, die juist helemaal glad geschuurd zijn. Of kisten waarvan de deksel of die in zijn geheel voorzien zijn van een fotoprint.

 

Maar hele andere materialen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gevlochten wilgentenen, karton en biologisch afbreekbaar materiaal.

 

OPBAARPLANKEN EN WIKKELDOEKEN

Als de overledene thuis opgebaard wordt, kan het prettiger zijn hiervoor een baar te gebruiken in plaats van een kist. Als het lichaam op een baar ligt en gewikkeld is in wikkeldoeken, is het wat makkelijker benaderbaar.

 

En ook op het gebied van opbaarplanken en wikkeldoeken zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. Ook opbaarplanken zijn in diverse modellen en materialen leverbaar.

 

Er zijn zelfs mensen die bij leven hun eigen lijkwade maken van bijvoorbeeld vilt. Een persoonlijker wikkeldoek is haast niet denkbaar.

De opbaarplank en het wikkeldoek kunnen ook gebruikt worden tijdens de afscheidsdienst en crematie of begraving.

 

WILT U MEER WETEN?

Als u meer wilt weten over kisten, opbaarplanken en wikkeldoeken en de mogelijkheden daarvan tijdens crematie en begraving, kom dan gerust eens bij ons langs in de uitvaartwinkel.