Reviews

27 berichten, 3 pagina's 
01-11-2019
Geplaatst door: Diana Kranenburg

Zo lief / bedankje

Mijn vader kreeg op 23 april 2019 te horen dat die was uitbehandeld. De wens van mijn vader was dat hij nog veel dingen zelf kon regelen. (Hij wou graag een dikke vinger in de pap hebben) Toen mijn vader en moeder met mijn zus isabella over de hoogstraat liepen. Kwamen ze toevallig langs uitvaartwinkel de Vlinder. Op dat moment hebben ze gelijk een afspraak gemaakt. Kim en Esther kwamen een week of 2 later langs. Toen ze al binnen kwamen hadden we al een goed gevoel bij Kim en Esther. Die middag is er al veel geregeld, en veel dingen wat mijn vader op dat moment wou. Het was een heel dubbel gevoel. Je vader die zijn eigen uitvaart regelt, de kist uitzoekt. Zo raar en verdrietig. Mooi dat die dat nog kon doen. In die weken is er veel contact geweest met Kim en Esther. Ze dachten met ons mee en kwamen langs. Op 18 augustus 2019 is mijn vader overleden. Dan ga je gelijk bellen en dan weet je dat je allerlei dingen moet gaan regelen. Ik met mijn zussen Lenneke en Isabella wouden zelf mijn vader wassen en aankleden. Ik had nog niet gehuild. Totdat ik mijn vader ging wassen, toen brak ik. En toen waren daar Kim en Esther, zo lief ze hebben mij getroost. Op de dag van de crematie hebben ze ons ook gesteund. Ik kon zelfs even bij mijn vader kijken of die er netjes bijlag, voordat iemand anders afscheid kon gaan nemen. Mijn zussen, oom, neef en nicht hadden wat geschreven die hebben dat ook voor gelezen. Ik zelf had ook een stukje geschreven, maar ik kon het niet voorlezen. En daar was Kim die heeft het voor mij voorgedragen. Ik hoor van iedereen die er was bij de crematie van mijn vader, dat het zo mooi was geregeld en dat Kim het zo mooi vertelde en met een mooie en rustig stem. Daarom willen wij jullie heel erg bedanken dat jullie dit zo mooi en respectvol voor mijn vader en ons hebben gedaan. Gr fam Kranenburg

01-08-2019
Geplaatst door: Carla Franken

uitvaart van oma

Onze zoon en schoondochter hadden een reis geboekt naar Canada. Enkele weken voor de afreisdatum werd ons duidelijk dat onze moeder en oma niet lang meer bij ons zou blijven. Wat als onze zoon niet op tijd terug zou zijn? Dan zouden wij, mijn man, ik en onze dochter er alleen voor staan en alle beslissingen zonder zoon en schoondochter moeten nemen. Kim Pors (de Vlinder Uitvaart) stelde toen voor om de crematie van te voren grotendeels te regelen. Zo gezegd, zo gedaan. Dat gaf ons veel rust.

Hoewel wij onze moeder en oma uit liefde lieten gaan, kwam haar overlijden toch als een schok. “Ineens” was het echt. Onze zoon was nog niet terug uit Canada. Wij hebben toen contact opgenomen met Esther van Harlingen, een collega van Kim. Zij vertelde dat zoon en schoondochter op tijd terug zouden zijn. Zij regelde daarna de laatste zaken.
De persoonlijke begeleiding en de rust waarmee Kim en Esther alles hebben geregeld, hebben wij als zeer prettig ervaren. De uitvaartdienst was tot in de puntjes verzorgd.

We kijken terug op een mooi en liefdevol afscheid. Dank je wel Kim en Esther.

21-07-2019
Geplaatst door: Rubina ,Jon & Gon Gijtenbeek

uitvaart en nazorg van mijn broeronze zoon

Mijn broeronze zoon is recent onverwacht overleden en liet daardoor ons met veel vragen achter.
maar door de zeer persoonlijke manier waarop Esther en Kim dit oppakte was zeer warm en fijn en konden we ons focussen op wat op dat moment belangrijk was.
mijn moeder was al bij het 1e bericht dat mijn broer was overleden ervan overtuigd dat we de Vlinder moesten contacten , daar zij al jaren graag in bij hun in de winkel kwam.
Mijn vader en ik zijn daar nu ook volledig van overtuigd dat zij precies waren wat wij nodig hadden.
ze kwamen met ideeën, ingevingen en zeer doortastende manieren om bijvoorbeeld de kaart zo persoonlijk mogelijk te maken.
daar zij wij ze zeer dankbaar voor, en kunnen wij nu terugkijken op een warme en persoonlijke uitvaart van mijn broeronze zoon...dank dank dank..en een dikke knuffel hoort daar zeker bij.

06-07-2019
Geplaatst door: Hester Verhaal

Heel erg bedankt voor de perfekt verzorgde begrafenis van mijn schoonvader en kort daarna de crematie van mijn vader. We voelen ons erg gesteund door jullie. Liefs, Familie Verhaal

21-05-2019
Geplaatst door: Esther Jongeneel

crematie ouders

Op 23 mei 2017 zijn onze ouders overleden. Ik hoef vast niet te vertellen wat een impact het heeft om ze allebei tegelijk te verliezen, alhoewel wij wisten dat zij die wens hadden nu zij ongeneeslijk ziek waren en veel pijn leden. Al enige tijd van tevoren hadden mijn ouders de uitvaart geregeld bij De Vlinder. Zij vertelden ons dat zij onder de indruk waren van de warme persoonlijke gesprekken die zij hadden, waarbij hun wensen centraal stonden.
In de week voor de 23ste mei kwamen Esther en Kim langs om te kijken of er nog wensen waren die eerder nog niet aan de orde waren gekomen en wij (mijn zus, broer en ik) waren diep onder de indruk hoe zij met mijn ouders omgingen, zo betrokken en -ik mag wel zeggen- liefdevol. Deze loodzware week werd een stuk lichter nu wij wisten dat alles tot in de puntjes verzorgd zou worden. Esther had zelfs een auto geregeld waar beide kisten naast elkaar paste. Nadat mijn ouders waren overleden, kwamen Bas, Esther en Kim en hebben ons ruim de tijd én gelegenheid om alles te doen wat wij graag wilden. Zo wilde ik graag mee wilde helpen met het wassen en aankleden van mijn vader en moeder. Het was allemaal zo respectvol dat ik er met een voldaan gevoel op terug kan kijken.
Voor de crematie hadden wij nog een afspraak met Esther en Kim. Wij werden overal in betrokken en zij kwamen aan met ideeën waar wij zelf niet aan hadden gedacht.
De speech die Kim zelf geschreven en voordroeg op de crematie was zo prachtig en persoonlijk. De woorden van Esther die ze sprak ook. Een aantal weken na de crematie vertelde ik aan Esther dat wij de as graag wilde samenvoegen in de objecten die we alle drie hadden gekocht. Onmiddellijk bood Esther ons aan om dat voor ons te doen en alle drie langs te komen. Ze namen weer alle tijd en ook deze middag was voor ons een belangrijke afsluiting.
Bas, Esther en Kim : jullie doen dit vanuit je hart en daarvoor nogmaals onze hartelijke dank voor een onvergetelijk mooi afscheid ! Wij hebben in de loop der tijd heel veel positieve reacties ontvangen over het afscheid.

28-04-2019
Geplaatst door: Corrie van der Windt

Uitvaart

In het verleden had ik de vlinder meegemaakt bij een uitvaart. Ik was toen heel erg onder de indruk. En wilde als ik ooit een begrafenis moest regelen, niemand anders, alleen de Vlinder. Toen mijn moeder overleed (2014) was de keus snel gemaakt. En ook onlangs bij de begravenis van mijn vader.Ik ben dan ook ontzettend dankbaar over de liefdevolle en warme begeleiding bij de begrafenis van beide ouders. Het meedenken en regelen van diverse zaken hebben mij toen enorm veel geholpen. Het waren allebei mooie diensten in de geest van mijn ouders, die perfect zijn verlopen.

28-04-2019
Geplaatst door: Annemieke Mol

Uitvaart ouders

In 2015 is mijn moeder overleden. Zij kwam graag in de winkel op de Hoogstraat. En de keuze was snel gemaakt dat Esther en Bas de uitvaart zouden verzorgen. Wat een geweldige en betrokken mensen zijn zij.
17 april 2019 is mijn vader overleden. Mijn vader heeft altijd aangeven dat de laatste zorg ook door Esther en Bas gedaan moet worden. Daar gingen wij graag in mee. Zij waren inmiddels zo vertrouwd voor ons.
Ook deze uitvaart is geheel naar wens gegaan. Zij komen met mooie ideeën. Zij maken het zakelijke gedeelte ook zo dat het voor de nabestaanden goed door te komen is.
Mijn vader zou zeggen een kus achter jullie oren. En ik zeg hartstikke bedankt voor alles!!